Inhoud

Wie ben ik, wat doe ik

Wat is DNB Groep

Mijn werkzaamheden binnen DNB Groep

Mijn mening over DNB Groep


Wie ben ik, wat doe ik

Mijn naam is Brian Schüller.

Ik ben 17 jaar en zit in het tweede jaar van mijn studie Netwerk beheer aan het Alfa-College.

Na het halen van mijn kader diploma, ben ik door gegaan naar het MBO. Ik kreeg het eerste jaar van mijn studie een menging van lesstof van applicatieontwikkelaar en netwerk beheer. We moesten na een half jaar een richting kiezen. Netwerk beheer sprak mij meer aan en daar heb ik dus voor gekozen.

Ik zit momenteel in het tweede jaar van mijn studie en moet de eerste helft van dit leerjaar 5 dagen in de week stage lopen. School gaf mij de opdracht om tussen 10 september 2018 en 08 februari 2019, minimaal 720 uur stage te lopen. Dit doe ik bij DNB Groep. Ik ben woonachtig in Veendam en ga dan ook zo nu en dan met de trein naar stage. DNB Groep ligt slechts 10 minuten lopen van station Hoogezand-Sappemeer en is dus prima te bereiken met het openbaar vervoer.


Wat is DNB Groep

DNB Groep is een bedrijf dat magazines, posters, brochures en folders verzorgd voor goede doelen.

Om dit mogelijk te kunnen maken werken er bij DNB Groep acquisiteurs. Deze mensen zijn essentieel voor het realiseren van deze projecten. Een acquisiteur neemt contact op met bedrijven in de regio van het aankomend project. Tijdens hun gesprek nodigt de acquisiteur de ondernemer uit om hun steun te bieden voor het realiseren van een project. Een ondernemer kan door middel van een bijdrage helpen met het waarmaken van zo’n project. In ruil voor de steun die de ondernemer biedt, krijgt deze een mooie advertentieruimte aangeboden waar zij naar hun wens geplaatst kunnen worden, het zij met een logo, een bedrijfsnaam of een mooie door de studio in elkaar gezette presentatie. De grootte van de advertentie is afhankelijk van het bedrag dan de acquisiteur afspreekt met de ondernemer. Na het maken van een afspraak krijgt de ondernemer een opdrachtbevestiging opgestuurd en een eventuele zetproef te zien. Na akkoord van de ondernemer wordt deze volgens afspraak geplaatst in het project waar ze aan mee helpen.

Ook het drukken en assembleren van de projecten wordt intern gedaan. Dit gebeurd in de drukkerij.

Een aantal van deze projecten zijn Stichting Veilig Onderwijs, Stichting Ondersteuning Gehandicapten, Kinderdroomwens, Surfsleutel en nog vele anderen.


Mijn werkzaamheden binnen DNB Groep

Tijdens mijn stage krijg ik zelf ook projecten om aan te werken. Er is ruimte voor een test omgeving om hier aan te werken. Ik krijg mooie, uitdagende en bij mijn opleiding passende projecten. Zo moet ik beginnen met het opzetten van een Windows server met 2 Windows clients. Vervolgens moet ik hetzelfde doen met een linux server en mag ik alleen gebruik maken van ssh.

Tijdens mijn projecten krijg ik ook kleine klusjes zoals een keer helpen met het inpakken van facturatie, helpen in de drukkerij, een keer een werkplek van iemand anders neerzetten of een nieuwe installeren.


Mijn mening over DNB Groep

Ik ben zeer tevreden met de opdrachten die ik krijg. Er hangt een gezellige maar toch motiverende werksfeer. Zo staan er tafeltennistafels om in de pauze even weg te zijn van je werkplek en je even op iets anders te focussen. Op woensdag bestellen we met z’n allen een patatje en op vrijdag vis. Tijdens het werk is er ruimte voor een grapje maar wordt er ook serieus gewerkt. Een mooie combinatie om ervoor te zorgen dat je elke dag weer met plezier naar stage gaat om nieuwe dingen te leren. De collega’s zijn erg vriendelijk en ik kan het goed vinden met mijn stage begeleiders. Ik zou een stageplek bij DNB groep zeker aanraden aan mensen die opzoek zijn naar een plek waar ze zich op hun gemak kunnen voelen, zichzelf kunnen zijn en graag nieuwe dingen willen leren in de praktijk.