Dierenambulance Groningen

Dierenambulance GroningenDierenambulance Groningen

De Vereniging Dierenambulance Groningen is in 1979 opgericht met als doel het helpen van zieke en gewonde dieren. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor calamiteiten en minder dringende zaken.

 

Het personeel

We bestaan uit gemiddeld zo’n 50 medewerkers, dat zijn hoofdzakelijk vrijwilligers. Maar ook mensen met een W.I.W. of I.D. baan. Iedere aspirant, die zich bij de dierenambulance aanmeldt, krijgt een intensieve inwerkperiode en een cursus EHBO voor dieren, die met een examen wordt afgesloten. Van deze mensen wordt verwacht dat ze 20 uur of meer (hangt af van de functie en of iemand wel of niet vrijwilliger is) per week beschikbaar zijn. Dat betekent als je panddiensten (in de meldkamer) en autodiensten draait dat je ook in het weekend en ’s nachts moet werken, omdat de D.A.G 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is voor noodgevallen.

Het wagenpark

We zijn in het bezit van 2 dierenambulances. Verder hebben we een crematiewagen en een auto voor dierenbeheer die in nood ook ingezet kunnen worden als ambulance. De ambulances zijn compleet ingericht met materiaal om: dieren ter plaatse eerste hulp te kunnen verlenen, dieren te kunnen vangen en om dieren te kunnen bevrijden.
Klik hier voor de foto’s

Contact

Adres
Dierenambulance kantoor
Friesestraatweg 199A
9743 AC Groningen

Telefoon
Info: 050-5791900
Spoed: 050-5791909

Email
balie@dierenambulance-groningen.nl

Web
www.dierenambulance-groningen.nl

 

Naar Overzicht