Nul procent alcohol voor nul procent ALS

Beste Lezer,

Tegen het einde van het jaar maken veel mensen de balans op en nemen zich voor het nieuwe jaar gezond te beginnen. Dat minder of geen alcohol drinken beter is voor de gezondheid, weten we stiekem wel (‘zou ik ook moeten doen’).

Hier spelen we met onze nieuwe 0% campagne op in: wie deelneemt aan de challenge, drinkt in de maand januari geen alcohol en doneert tegelijkertijd geld voor de strijd tegen ALS. De actie is laagdrempelig en makkelijk om te delen via sociale media, net als  de succesvolle Ice Bucket Challenge. Meer weten over de 0%4ALS campagne? Of meteen meedoen? Ga snel naarwww.nulprocentvoorALS.nl

Ik doe mee!

Wat zijn jouw goede voornemens?

Elk jaar zijn veel mensen van plan hun leven te beteren: minder roken en drinken, meer bewegen en vaker leuke dingen doen.

Wanneer je mee doet aan de 0% alcohol voor 0% ALS challenge, is dat niet alleen goed voor jezelf, maar je draagt ook bij aan de strijd tegen ALS.

Meedoen is simpel!

  1. Schrijf je in als deelnemer opwww.nulprocentvoorALS.nl.
  2. Meld dat je van 2 t/m 31 januari 2019 geen druppel alcohol drinkt.
  3. Doneer meteen een bedrag van € 25 of meer.

Inschrijven kan t/m 1 januari 2019

Als je gezond bent, kun je keuzes maken voor een gezonde leefstijl. Als je ALS hebt, heb je niet zoveel te kiezen. Dan ziet je leven er heel anders uit. Daarom vragen we zoveel mogelijk mensen om mee te doen aan de 0%4ALS challenge. Zodat we meer geld kunnen inzamelen voor onderzoek naar ALS en voor hulpmiddelen voor ALS-patiënten.

De campagne is een gezamenlijk initiatief van Stichting ALS Nederland en van Stichting zoalsjan.

Samen sta je sterker

Het kan best lastig zijn, een maand geen alcohol. Vertel dus aan zoveel mogelijk mensen uit je omgeving wanneer je in januari aan 0%4ALS mee doet. En daag je vrienden, familie of collega’s uit om ook deel te nemen.

Samen sta je sterk en breng je elkaar niet in verleiding. En samen breng je meer geld bij elkaar voor de strijd tegen ALS.

Doneren kan t/m 31 januari 2019.

Vijf redenen om een tijdje geen alcohol te drinken

  1. Het is goed voor je. Veel mensen voelen zich fitter en slapen beter nadat ze een tijd geen alcohol drinken.
  2. Doorbreken van gewoontegedrag. Ongemerkt is het heel normaal om wijn en bier te drinken. Neem eens wat vaker een sapje of water tijdens een borrel of etentje.
  3. Een paar pondjes afvallen. Veel mensen vallen af wanneer ze een tijdje geen alcohol drinken. En na de feestdagen is dat vaak geen overbodige luxe.
  4. Een voorbeeld voor jongeren. Uit onderzoek weten we dat alcohol schadelijk is voor de ontwikkeling van de hersenen bij jongeren. Geef het goede voorbeeld door als volwassene alcoholvrij te zijn.
  5. Je bespaart geld. En dat kun je natuurlijk een goede bestemming geven door te doneren aan de strijd tegen ALS!

Stichting ALS Nederland

Koninginnegracht 7
2514 AA  Den Haag
088 – 6660333
info@als.nl
www.als.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven op de mailinglist van Stichting ALS Nederland. U wordt opgenomen in onze mailinglist wanneer u zich inschrijft via onze website, of wanneer u een donatie doet. Uitschrijven kan via de link onderaan deze pagina. Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd.
cbf-logoanbi-logoCopyright ALS 2017

Koninginnegracht 7 • Den Haag, Zuid-Holland 2514 AA • Netherlands